UTMANINGEN 2005

 

2004

         

 

Tävlingen går ut på att välja ut 20 arter, som man inte har sett i Sverige och som man tror att man kommer att se under år 2006. Poängfördelningen fungerar som så här:

Prefix 0 = 20, Prefix 1 = 10, Prefix 2 = 7, Prefix 3 = 5, Prefix 4 = 3 och Prefix 5 o 6 = 1 poäng. Alltså ju tyngre art desto mer poäng! Skulle man dessutom hitta arten själv dubblas poängen!
Hittar någon en art som andra får X: a så renderar detta 5 poäng.

 

Blå text för avklarade arter, röd text för dippade arter, grön text för arter som missat p.g.a slarv! Lila text för nya Sverigearter som man åtminstone prickat in utan att för den delen ha sett/dragit på fågeln!

 

  Pontus Grönvall
345
Stefan Hage
411
Lasse Olsson
397
Morgan Svensson
394
1 Rödhalsad gås Tjocknäbbad dopping Svartand Balearisk lira
2 Ringand Kohäger Tjocknäbbad dopping  Kohäger
3 Mindre bergand Dvärgrördrom Purpurhäger Örnvråk
4 Svartbrynad albatross Dvärgörn Örnvråk Småtrapp
5 Balearisk lira Rödvingad vadarsvala Rödhalsad snäppa Sumpvipa
6 Stormsvala Fläckdrillsnäppa Skrikstrandpipare Kolymasnäppa
7 Ormörn Wilsonsimsnäppa Fläckdrillsnäppa Rödhalsad snäppa
8 Dvärgsumphöna Trädmås Wilsonsimsnäppa Vitgumpsnäppa
9 Tjockfot Långnäbbad mås Svarthuvad trut Wilsonsimsnäppa
10 Svartvingad vadarsvala Skatgök Trädmås Trädmås
11 Gulbröstad snäppa Taggstjärtseglare Kärrtärna Skäggtärna
12 Fläckdrillsnäppa Balkanspett Skäggtärna Biätare
13 Svarthuvad trut Sibirisk piplärka Biätare Sibirisk järnsparv
14 Sandtärna Alpjärnsparv Alpseglare Blåstjärt
15 Större turturduva Rubinnäktergal Sibirisk piplärka Vitstrupig näktergal
16 Tornuggla (Svensk häckfågel !) Blåstjärt Vattensångare Träsksångare
17 Kalanderlärka Guldtrast Ökensångare Vattensångare
18 Taigatrast Fältsångare Videångare Videångare
19 Videångare Taigaflugsnappare Brun törnskata Ökensångare
20 Gyllensparv Ökenvarfågel Svartvit skogssångare Ökenvarfågel

 

26 10 ;-( 17 39

Här kommer uppdaterad information att finnas om tunga drag på arterna under år 2005.
 

2005-01-01. Ny tävling. Någon i tävlingen har tydligen blivit lite för segerrusig, för den inlämnade listan innehöll endast 18 arter mot normalt 20. Kanske lite för styv i korken redan? Lite tidigt att plocka ut segern redan den 1 januari!

 

2005-04-13. Året börjar kallt och kyligt utan större överraskningar. Pontus är över i USA i ett par veckor och missar Rödhalsad gås och Ringand, men lyckas missa Amerikansk bläsand (på rätt kontinent?!), så när han väl kommer över på svensk jord igen så får han väldigt bråttom att bjuda ner Kerstin på middag vid Hallandsåsen så att han kan med att ta en tur till Höganäs för att snygga till listan med parkänder;-) Arten är inte med på Utmaningen så det blir inga poäng men dock en pinne till på Sverigelistan :-) Grattis Pontus! Först med en ny art detta året......

 

2005-04-16. Inga nya som är med på listan men ändå!! Pontus klättrar vidare på Sverigelistan genom ett snabbt besök i Dalsland. Gråspett och den allt svårare Vitryggiga hackspetten hängs in en underbar vårmorgon i rätt marker. Ännu ett stort Grattis Pontus :-)

 

2005-05-03. Äntligen släpper det. En hanne Mindre bergand hittas i Stoby våtmark utanför Hässleholm den 30 april. Pontus med resesällskap får tummen ur först den 3 maj och drar dit på eftermiddagen. Väl där hinner dom njuta av ankan i fem minuter innan nästa mega-larm kommer! En fin hanne ÖKENPIPARE vid Påarp utanför Halmstad. Raskt in i bilen för att hinna med innan ljuset försvinner. Ett lyckat drag som renderar årets första sju-poängare till Pontus. SNYGGT JOBBAT.

 

2005-05-08. Proppen har släppt! Knappt har Pontus hunnit hem från Hässleholmstrakten förrän det hittas en hanne Ringand vid Ignaberga, några km från den första kryssade parkankan som också rymt från en av Hässleholms parker!!

Övningsledningen har dock beslutat att vara generösa och delar alltså gladeligen ut fem nya poäng till Pontus som nu kopplar greppet. Morgan ska nog glömma alla morska ord om ytterligare en promenadseger och koncentrera sig på att åtminstone se till att komma in på listan!

En stor fördel för de tre som ännu inte har plockat poäng är ju att Pontus kommer att vara helt körd från slutet av maj och resten av året pga att storken levererar ett paket till glada föräldrar!! (Förhoppningsvis!).

 

2005-05-15. Ännu en spelare med i matchen! Under gårdagen hittades en Vitgumpsnäppa vid Swedecromes anläggning utanför Malmö. Morgan X-are var lugn och firade hellre pingstaftonen hemma med sin Lena än att tokdra på arten i fråga. Detta är en helt ny taktik jämfört med förra årets snabba drag på svärtor och annat!! Kanske är den bra, för under dagen så hann han i alla fall att skåda på Morup fram till 9-tiden innan första larmet kom, och då var de "bar å åk!!" Ett snabbt och enkelt X, en fin front på Lasse och de första sju poängen till Morgan. Grattis!

 

2005-06-02. En ny generation skådare i danande? Tre av fyra fäder i församlingen har totalt misslyckats med att få fram fågelskådande ungdomar, så nu står allt framtida hopp till den nya medlemmen hos familjen Grönvall!!

Välkommen till världen lilla fröken Grönvall. Lycka till Kerstin och Pontus.

 

2005-06-05. En riktigt besvärlig men ganska vanlig art (med flera hundra fynd!!) är ju som bekant Biätaren som alltid dyker upp i landet i slutet av maj eller början av juni. Så även i år, då två + tre ex sågs sträcka in vid Ottenby på Öland den andra juni. Morgan och Lasse saknar bägge denna fågel som t o m har häckat i landet. Bägge har den med på listan så det är konstigt att ingen av dom var där samma kväll!? Lasse är ju normalt inte sen att dra men i detta fall så kom han inte iväg förrän den femte juni, men till vilken nytta? En fågel sågs dra iväg åt norr i Lunden på morgonen. Sen var den borta mest hela dagen för att lämpligt dyka upp igen när Lasse kommit tillräckligt långt bort från brofästet på Kalmarsidan! :-(

Morgan flinar gott åt dippen och att Lasse inte drar ifrån för mycket och Lasse själv svär nog ve och förbannelse över dessa nervösa fåglar och att han inte gjorde som alltid annars!!

 

2005-06-06. Flinet hinner knappt lägga sig på Morgan innan det äntligen blir dax att städa bort en av våra Svenska häckfåglar:-) Nu blir det äntligen slut på allt tjat om Biätare som har pågått i decennier! Pär Sandberg hittar två fåglar vid Kvarnagården i Varberg och fullständig kalabalik bryter ut. Lasse är snabbt på plats då han turligt nog tankar bilen något kvarter bort. Värre är det för Morgan som jobbar svart på självaste nationaldagen (inget firande där inte!!).

Herr Hage är som vanligt utan bil och ringer först Lasse som precis leviterat, kommit i trans och ej är kontaktbar, sen ringer han Morgan som svär värre än en skorstensfejare över alla dessa förbannade åtaganden innan han kommer till sans och beslutar sig för att trots allt ändå slita sig från svartjobbet och åka för att kolla denna juvel. Snäll som han är plockar han upp Hage på vägen. Efter lite felåkande lyckas ändå Morgan hamna rätt till slut och får tillsammans med resten av tävlingsdeltagarna samt något hundratal andra njuta av inte mindre än totalt ELVA BIÄTARE !!! Jubel och klang!!

Detta innebär att poänglistan raskt förändras! Lasse kliver in i tävlingen med fem poäng och lämnar därmed Hage i skamvrån:-( Morgan plockar också fem poäng ytterligare och hamnar i topp tillsammans med Pontus.

Stort Grattis till dessa hett efterlängtade kronjuveler........

 

2005-06-30. ÄNTLIGEN!!!! Kohäger vid Råbydammen, SO Lund. Så äntligen får även den allra slöaste och lataste i församlingen chans att kravla sig över kanten och komma in på listan. Tipset Kohäger visade sig slå in, efter flera års expansion i övriga Västeuropa. Rådiga skåningar hittade fågeln som gick mycket fint i Råbydammen under eftermiddagen och kvällen. Herr Hage ringer Lasse som alltid brukar vara brännhet på allt vad X heter och mycket riktigt, efter ca 10 minuter så var herrarna på väg! Att dom lämnade Morgan och Pontus i sticket tror jag inte ens att dom ägnade en sekunds eftertanke åt. Nåväl, draget lyckas och Stefan får sina första tio poäng, Lasse drar ifrån en pinne från Morgan på Sverigelistan. Inte nog med detta!!!

Värre saker händer när herrarna står och kikar på den vackra hägern! Larm kommer om 030003, Sveriges första Amurfalk som hittas vid Kalmar flygplats.... Huhh Ska vi dra? Näe, Jag får middagsgäster hem om en halvtimme, säger Lasse. Men vi kan dra inatt. Den slöe Hage tycker då att "Vi väntar på första larmet" vilket ju inte är Lasses melodi direkt. Så när hans middagsgäster knappt hunnit sätta tänderna i sista tuggan så har han SMS:at Hage "Ska vi dra nu?" Hage sover och har ingen koll. Lasse sover knappt en blund den natten och kliver upp vid första larmet som kommer kl. 4 och SMS:ar igen "Drar vi nu då?"

Hage fortsätter att sova och märker inget förrän Lasse ringer på mobilen kl 04.45, då Hage blir väckt av den ljuva Lena som sparkar honom ur sängen och ber honom svara i sin telefon.

Nåväl, herrarna gör sitt andra drag inom tolv timmar och tillsammans med Lars-Åke Flodin (numera storX-are nummer ett) och får se denna fantastiskt vackra och mytomspunna falk, som endast är anträffad tre gånger tidigare i Europa! Alla tidigare fynd är från Italien. Ingen av de tävlande har Amurfalken på sin lista och undviker därför 20 mycket värdefulla poäng. Synd för dom!!

 

2005-07-04. Juli fortsätter att vara hett... Sveriges tredje Styltsnäppa hittas vid Beijershamn på Öland. Lasse, snabb som vanligt, kryssar redan samma kväll. Stefan får sällskap av Lars-Åke Flodin dagen efter och lyckas även dom att kryssa. Morgan och nyblivne fadern Pontus har svårare att komma loss men drar i alla fall den 6:e och får även dom, efter Morgans minst 27 FAAN!!! då fågeln blev uppskrämd innan de var framme, ett kryss?!

Åter en tung art som ingen lyckats pricka in vilket innebär 10 missade poäng!!

 

2005-07-20. Juli ÄR ju bara vadarmånaden... Morgan och Lasse klipper till på hemmaplan med egen upptäckt av kommunens första och Hallands andra Vitgumpsnäppa vid Dammen, Getterön. Eftersom Morgan var het i våras och inte lät bli Skånefågeln så missar han en farlig massa poäng nu, men sånt é livet.... Pontus får X-a men har den inte på listan vilket ju annars hade gett upptäckarna vardera fem poäng!!!

 

2005-07-23. Det är inte slut på Juli månad ännu, så mycket kan hända och såklart, den 22 hittas Sveriges fjärde Fläckdrillsnäppa vid Utlängan i Blekinge. Lasse, Morgan med sin Lena samt Hage drar den 23 efter lite trixande med färjor och annat. Pontus är på husvagnssemester i Skåne och har ingen chans att dra. Nu äntligen ska väl listan rumsteras om lite. Hage vädrar morgonluft och ser chansen att sno åt sig en fin topplacering, Lasse är heller inte sen att hänga på då han skulle hamnat på andra plats och peta ner dom ack så kaxiga och segersäkra på första och andra plats.

Men nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig!!? Pippin behagade flytta sig någon annanstans och hela gänget + ca 60 andra drar runt på Utlängan utan tillstymmelse till något fläckigt! Däremot får de se massor av andra vadare och skräntärnor mm. men det där lyckoruset ville inte riktigt infinna sig :-((

 

2005-08-05. Augusti har knappt hunnit komma igång innan det åter är dax att kika åt öster. Ett gäng ungdomar i SOF:s sommarläger är på vadarspan vid Norrvik på östra Öland och hittar då inte mindre än Sveriges första KOLYMASNÄPPA!! Lasse, Pontus och Hage är off men Morgan är på hugget efter ett snabbt? avklarat IKEA-besök i Gbg. Dessutom är den med på Morgans whiskylista.... Vilken kille! Har han mutat skådargudarna?

Ett lite trögstartat drag med Krister Karlsson och David Andersson som gör att dom kommer några timmar efter det första drevet och är sent ute vid Norrvik då larmet kommer nere från obs-plattformen utanför Södra lunden!! Morgan och David sätter full fart mot bilen men den något långsammare Krister hänger inte riktigt med i tempot. Väl nere vid Södra lund-parkeringen sätter de två gasellerna av mot plattformen ute vid Schäferiängarna, utan att tänka på den något långsammare Krister som halkar efter. Gasellerna lyckas komma i tid men har ju redan missat fem minuter pga. en allt för långsam löpare. Dom (två av tre) hinner iallafall med att se fågeln under de sista skälvande sekunderna innan fågeln väljer att försvinna för gott denna dag! En något "tjurig" Krister vägrar konversera på hemvägen?!

Dagarna efter befinner sig Hage med familj på ön och letar febrilt tillsammans med ett antal 100-tal personer utan att lyckas se något, dock går ett larm efter att två personer sett "den" och den kvarvarande mobben från Västkusten drar som galningar för att hinna fram för att se den "förmodade" Kolyman denna dag.. Det gick inget bra med facit i hand. Men det var ju alldeles för nervöst att gå och vänta så långt bort!! Man kan bara konstatera att tävlingens första 20-poängare har tilldelats och detta till den förra året så dopade snickaren!

GRATTIS MORGAN!! till 20 goa och "ointagliga"?? poäng.

 

2005-08-26. Så äntligen blir den stora prisutdelningen för 2004 års utmaning av. Morgan har lyckats samla alla "goa gubbar" från förra året och bjuder storstilat på varmrökt lax med diverse tillbehör. Sedan får alla höra resten av kvällen att "gratis é gött" när Morgan sörplar i sig den ena whiskyn efter den andra. Pontus har oxå ett ganska efterhängset flin i ansiktet hela kvällen eftersom han har lyckan att norpa andra-platsen endast en poäng före Lasse.... Som väl är så har vi här att göra med artiga gossar som storstilat stjälper upp av all den goda whiskyn även till resterande deltagare, där vissa inte ens är värda att få komma på prisutdelningen eftersom de inte lyckats få ett enda poäng....

När sen förra årets vinnare börjar raljera om att årets flaskor lika bra kan ställas hemma hos honom direkt eftersom han inte orkar bära dom från någon annan, och dessutom har mage att erbjuda alla andra att skriva ihop deras listor inför kommande år så att de ska ha "någon chans" i tävlingen så får de andra snabbt se till att hälla i honom ännu mer dricka för att avleda honom från allt för mycket tjöt.

En hel-lyckad kväll där alla går hem glada och nöjda.

 

2005-09-25. Som tur för flera av de tävlande så har den dopade snickar´n inte lyckats pricka in alla nya Sverigearter i år och följande är en miss! En stänkare återupptäcks på Öland, nämligen Sveriges första DVÄRGSPOV som upptäcktes den 12 september och försvann dagen efter. Ett gäng tappra X-are drog men alla dippade. Lasse som precis kommit hem från sjukhus efter operation av knäet var nog lite sur för att han inte kunde hänga med den dagen men med facit i hand så var ju beslutet att inte packa in rullstol, kryckor + all annan utrustning i bilen mycket klokt!! Vadaren försvinner som sagt vid middagstid den 13: e men återupptäcks igen den 24: e och då börjar ett febrilt planerande. Morgan o Lasse samt Micke Nord, David Andersson och Per-Ola Svensson packar sig in i en bil och drar tidigt på morgonen till söndagen den 25: e. Efter en resa med många stopp för matande av diverse skräpfåglar mm (Bakfylla hos vissa resenärer" ingen nämnd, ingen glömd" eller hur Micke :-)) så är alla på plats i arla morgonstund. Fågeln behagar hålla sig borta i flera timmar men efter mycket harvande kring åkrar och Ölandskust så lyckas David och Morgan vara på rätt plats och återupptäcka fågel.

Det är nu som det stora problemet uppstår!! Hur får vi hit Lasse fort nog?? Färdtjänst är alldeles för långt bort och inga vägar finns hit ner. Som tur är så träffar Lasse på allas vår Peo Westman direkt nedkommen från Uppland, och han sitter inne med HANDIKAPPTILLSTÅND!! Bara att ta terrängfordonet rätt ner på åkern. Herrarna sansar sig något när de ser alla skådare som dom är tvungna att köra över, så dom börjar den långa haltande vandringen ner till rätt marker. Man kan ju i tankarna riktigt höra Peos bullrande skratt som nästan hördes hit till västkusten:-) Nåväl, alla får kryssa denna otroligt sällsynta vadare som setts blott tre gånger innan i Europa!! Inga poäng i Utmaningen men massor av glada miner...

De övergivna skådarvännerna som glömdes kvar i Varberg fick hålla till godo med en OOOOTROOOLIIIIGGT fin Taigasångare som kunde ringmärkas på Getteröns fågelstation och visas upp för många tillresta skådare :-)

 

2005-10-04. Somliga börjar nog känna av pulsen inför hösten, och möjligen för att pippi nr. 400 närmar sig alltmer!!! Den sjukskrivne och svårt haltande Lasse fick antagligen en lättare hjärnkollaps när larmet om en Videsångare kom på förmiddagen den 4:e oktober.... Larmet kom från Segerstads fyr på Öland, och eftersom en planerad resa dit inte skulle bli av förrän om tio dagar så valde hetsporren att dra själv??! Som tur är så behöver han då bara köra 35 mil för att sedan promenera 3 kilometer ner till stranden och leta i snår o buskar (och förhoppningsvis få en tresekunders-obs) för att sen gå tillbaks de 3 kilometrarna för att sen köra tillbaks de 35 milen...... Vilken tur att Lasse är nyopererad för annars hade han inte orkat detta:-)) Morgan och Pontus är av det coolare slaget och inväntar kommande helger eller tom. den kommande Ölandsresan då dom kommer att kryssa denna notoriska skulkare. Nåväl. Poäng till Lasse, inte mindre än SJU fina dessutom, vilket återställer all ordning på listan... Mogge leder som vanligt, Lasse o Pontus kivas om andra-platsen och Hage är och förblir sist!!

 

2005-10-14. Pontus o Morgan ansluter till Ölandshösten två dagar senare än Lasse, Tobbe och Hage som hade varit på ön i två dagar och frossat i guldobservationer på Vide-, Taiga- och Kungsfågelsångare samt den långstannande DVÄRGSPOVEN... Taggade av massor av fina bilder så flyger de bägge herrarna ut från den goa sängvärmen vid Segerstads fyr och börjar fingranska varje nässelbuske för att återfinna den Videsångare som de andra hittade dagen innan. När så hetsporrarna kliver utanför dörren så kliver dom rätt ut i en fuktig mjölkbinge. Dimman ligger tät och "alla" gårdagsfåglar hade dragit och kunde inte återfinnas.

Trots idogt letande så hittas inget och folk börjar byta lokaler eller lägga sig i vågrätt plan för att om möjligt slippa den lille trumslagaren som idogt knackar på där uppe efter för mycket god malt kvällen innan. Efter några timmar så ger även de värsta slitvargarna upp och Morgan ska bara gå efter sin tub och ser då något litet brunt som far förbi och helt plötsligt hoppar upp i en vassrugge och visar sig helt öppet..... VIDESÅNGAREN är åter funnen vilket snabbt kablas ut till de sovande inne i fyren som snabbt kastar sig ut för att konstatera att visst är det den lille skulkaren.

Åter dags för poäng till några av deltagarna då både Morgan och Pontus hade den med på listan. Lasses flin försvann helt plötsligt då han konstaterade det tråkiga faktumet att sångar-eländet var kvar och han insåg att Snickarn åter rycker ifrån på whisky-listan och knaprar in i 400-kampen!?

Sju nya poäng till de bägge heta och listans topp förstärks än mer. Som extra grädde på moset så plockar den fiiiine Pontus även in Dvärgspoven innan den behagar vända buken uppåt och vandra till dom sälla jaktmarkerna.

 

2005-10-15. Pontus står antagligen och sover med två kungsfåglar instoppade i öronen och hjärnan full av gammal whisky för när den Rödhalsade gåsen sträcker förbi mitt framför skådargänget vid Segerstads fyr så får han hjärnsläpp och stirrar till det så till den milda grad att han tittar i fel ände på tubkikaren och lyckas med konststycket att inte hitta fågeln. När tuben väl är rätt inriktad med fåglarna i sikte så vet han inte vilka karaktärer han ska leta efter!!?? Vid detta laget så har flocken hunnit allt för långt söderut och ett gyllene tillfälle att plocka FEM fina poäng har genom stort slarv slunkit honom förbi!! STACKARS PONTUS...................

 

2005-11-07. Värt att nämna i höstmörkret är att X: en inte tagit slut för året. Vår invalidiserade medtävlare var åter tillbaks till arbetsplatsen, och alla tänkte, "äntligen kan vi tävla på lika villkor igen :-)" men ack vad vi bedrog oss!!

En Blek tornseglare sågs vid Skanörs revlar i Skåne den 6: e och gissa vem som står där i första ledet dagen efter?! Jo nog var det Lasse som "turligt nog" bara jobbade 50 % och hade ändå ledigt denna morgon :-)) Som tur är för oss andra så finns seglaren inte med på någon av listorna så poängen uteblir men Lasse kliver allt närmare den magiska 400-gränsen och kliver väl över i maj nästa år, kan tänka!!

 

2005-11-07. Fler händelser i höstmörkret. Stormarna viner i knutarna och med dessa kommer havsfåglar och annat in till land. Pontus är för en gångs skull ute och havsfågelskådar vid Glommen och är helt "rätt" då hans första Brednäbbade simsnäppa passerar förbi på sin väg söderut. Pontus jublar och plockar in ytterligare ett X (trettonde för året) på sin lista.

GRATTIS PONTUS! Tyvärr var simsnäppan inte med på listan så inga poäng denna gången.

 

2005-11-20. När dom flesta lagt kikaren på hyllan så sliter vissa fortfarande ute i markerna. Kanske är det vetskapen om att man kanske kan få se ytterligare en Vattenpiplärka som lockar?? Vad vet jag!!! Varbergs slitvarg, Mattias Nilsson är nere vid Rödskär och plåtar en trast som han inte lyckas identifiera. Han tar med sig bilder ut till Getterön där diskussionen sätter igång. Kan det möjligen vara.... Folk åker ner och letar i området och alla tror att, "Njae, det var nog en konstig björktrast trots allt!!! och börjar ge upp. Lasse Olsson "Äh, jag går ett varv till" visar sig vara precis rätt krydda! för rätt vad det är så står han framför Hallands första Taigatrast som snällt visar upp sig i enbuskmarkerna innanför Rödskär.

Larmet går och ganska många tillresta hinner få se trasten innan det tidiga höstmörkret lägger sig. Pontus är förståss jublande glad, då han får X:a samt Sju nya poäng iom. att han professionellt nog lagt in den på listan!!! STORT GRATTIS.

Lasse är nog än mer jublande glad, då han får stå för upptäckarpoäng, då han lyckades återfinna och artbestämma denna ryska raritet. Fem ståtliga poäng till herrn. BARA ATT GRATULERA ÄVEN LASSE.......

 

2005-12-28. Året slutar med en gammal repris i form av en Större turturduva som upptäcks vid plats vid Tåstorp i Falköping. Pontus är iskall, då den inte är avgörande för årsresultatet och inväntar nästa år för att plocka den då istället.

 

2005-12-31. Dax för slutsummering av ett otroligt X-rikt fågelår 2005. Den sen förra året dopade snickar´n har följt sin intuition och sett till att göra en lista full med fåglar som han lyckas "få se" dessutom, och det är ju en svårslagen kombination!!!
Morgan plockar för andra året i rad hem totalsegern på, denna gång med 13 poängs marginal och en slutsumma på 39 poäng följt av Pontus på 26, Lasse 17 o Stefan (denna gång med poäng!!) 10.

Vad kan man säga?! Dopad eller inte, gubben har nog talang för det här med whisky-listor och tävlingar (fast det kan man ju inte säga högt). STORT GRATTIS MORGAN

Vi andra får väl börja med yoga eller någon annan stillsam hobby, för whiskylistornas konung blir väl svårslagen nästa år!

 

Nu ser vi fram emot ännu en trevlig prisutdelning med god mat och allt annat trevligt som hör till. Det återstår att se vad snickar´n hittar på!!

© Stefan Hage 2005. E-post adress stefan@birds.se